«Қазығұрт» № 66 жалпы орта мектеп» http://66.shymkent-mektebi.kz/ ru «Қазығұрт» № 66 жалпы орта мектеп» DataLife Engine БРАКЕРАЖ комисиясының жұмысы http://66.shymkent-mektebi.kz/pitanie/850-brakerazh-komisijasyny-zhmysy.html http://66.shymkent-mektebi.kz/pitanie/850-brakerazh-komisijasyny-zhmysy.html БРАКЕРАЖ комисиясының жұмысы туралы жалпы ережелер.📌📌📌📌📌📌📌📌
1. Жалпы ережесі✅✅✅✅✅✅✅✅
1.1. Білім беру мекемесінде тамақ дайындау және тарату кезінде жеткізілетін өнімдердің сапасын және санитарлық-гигиеналық талаптарды сақтауды бақылауды жүзеге асыру мақсатында бракераждық комиссия құрылады және жұмыс істейді.
1.2. Бракераждық комиссия мектеп директорының бұйрығымен оқу жылына тағайындалады.
1.3. Бракераж комиссиясын тағайындау-филиал асханасының жұмысына тұрақты бақылауды қамтамасыз ету.
1.4. Бракераж комиссиясы өз қызметінде "Білім беру объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидермиологиялық талаптар" санитариялық қағидаларының (бұдан әрі - қағидалар),"қоғамдық тамақтану объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидермиологиялық талаптар" санитариялық қағидаларының талаптарын, рецептуралар жинағын, технологиялық карталарды және осы Ережені басшылыққа алады.
1.5. Бракераждық комиссияның құрамына директордың тәрбие жұмысы жөніндегі орынбасары, филиалдың медицина қызметкері, асхана әкімшісі және құрамында үш адамнан тұратын ата-аналар комитетінің өкілдері кіреді (санитарлық киім, медициналық кітапшалар болған жағдайда, тағам сапасын бағалау критерийлерін білгенде және медициналық көрсеткіштер бойынша шектеулері жоқ).
1.6. Бракераждық комиссия мүшелерінің саны төрт адамнан кем болмауы тиіс.
1.7. Комиссияны тағайындау кезінде оның құрамын жыл сайын жаңарту қағидаты сақталады.
1.8. Бракераждық комиссия мезгіл-мезгіл (тоқсанына 1 рет) директор жанындағы кеңестерде асхана жұмысын бақылауды жүзеге асыру жөніндегі жұмыс туралы есеп береді.
Есепті директордың тәрбие жұмысы жөніндегі орынбасары жасайды, Комиссия мүшелерінің қолы қойылады.
Бұл есеп бракераж комиссиясының құрамына кіретін ата-аналар комитетінің өкілдері арқылы оқушылардың ата-аналарына жеткізіледі.
1.9. Бракераж нәтижесі дайын өнімнің сапасын бақылау журналында тіркеледі.
1.10. Бракераждық комиссия толық құрамда аптасына бір рет жұмыс істейді, басқа уақытта Филиалдың диеталық бикесі дайын тағамдардың сапасын органолептикалық бағалауды жүргізеді, бракераждық журналға жазба енгізеді,
1.11. Бракераж журналында тағамның дайындалған күні мен сағаты, тағамның атауы, бракеражды алу уақыты, органолептикалық бағалау нәтижелері және тағамның дайындық дәрежесі, тағамды сатуға рұқсат көрсетіледі.
1.12. Бракераж журналы нөмірленуі, тігілуі және мекеменің мөрімен бекітілуі тиіс; бракераж журналы асхана әкімшісінде сақталады.
2. Бракераждық комиссияның міндеттері.
2.1. Мектептің бракераж комиссиясы:
- тамақ өнімдерін тасымалдау, жеткізу және түсіру кезінде санитарлық-гигиеналық нормалардың сақталуын бақылауды жүзеге асырады;
- ас блогының (қойма және басқа да үй-жайларды қоса алғанда) және тамақтану залының санитарлық жағдайын, ыдыс-аяқты жинау сапасы мен сапасын, жай-күйін және жуылуын бақылауды жүзеге асырады;
- күн сайын ас мәзірінің дұрыс жасалуын қадағалайды;
- ас блогындағы жұмыстың ұйымдастырылуын бақылайды;
- түсетін шикізатты қабылдауды, сақтау шарттарын, өткізу, пайдалану мерзімдерін, аспаздық өңдеуді, тамақ өнімдерін дайындау технологиясын бақылауды жүзеге асырады;
- негізгі тамақ заттарындағы оқушылардың физиологиялық қажеттіліктеріне тамақтың сәйкестігін тексереді;
- ас блогы қызметкерлерінің жеке гигиена ережелерін сақтауын бақылайды;
- негізгі азық-түліктерді салу кезінде мезгіл-мезгіл қатысады, тағамның шығуын тексереді;
- дайын тамақтың органолептикалық бағасын жүргізеді, яғни оның түсін, иісін, дәмін, конситенциясын, қаттылығын, шырынын және т. б. анықтайды;
- дайындалған тамақтану көлемінің бір реттік порция көлеміне және балалар санына сәйкестігін тексереді.
3. Бракераждық комиссияның құқықтары.
Бракераждық комиссия:
3.1. Ыдыста таңбалаудың болуын бақылау;
3.2. Тәуліктік сынаманың болуын бақылау;
3.3. Тамақ дайындау процесінің технологиялық карталарға сәйкестігін тексеру;
3.4. Келіп түсетін өнімнің санын тексеру;
3.5. Он күндік мәзірдің әртүрлілігін және сақталуын бақылау;
3.6. Тамақ өнімдерін сақтау ережелерінің сақталуын тексеру;
3.7. Әкімшіліктің қарауына тамақтану сапасын жақсарту және қызмет көрсету мәдениетін арттыру жөнінде ұсыныстар енгізу;
3.8. Тамақты дайындау технологиясының өзгеруіне байланысты ауыстыруды қажет ететін тағамдарды таратуға жол бермеу;
3.9. Тиісті құжаттары жоқ қызметкерлерді жұмысқа жібермеу (санитарлық кітапшалар, дипломдар, сертификаттар және т.б.);
3.10. Бракераждық комиссия мүшесінің ерекше пікірге құқығы бар, ол директордың назарына жазбаша түрде жеткізіледі, бракераждық комиссияның есебінде көрсетіледі. Мұндай пікір бракераждық комиссия мүшелерінің көпшілігінің шешімімен келіспеген жағдайда ресімделеді.БРАКЕРАЖ комисиясының жұмысы туралы жалпы ережелер.📌📌📌📌📌📌📌📌
1. Жалпы ережесі✅✅✅✅✅✅✅✅
1.1. Білім беру мекемесінде тамақ дайындау және тарату кезінде жеткізілетін өнімдердің сапасын және санитарлық-гигиеналық талаптарды сақтауды бақылауды жүзеге асыру мақсатында бракераждық комиссия құрылады және жұмыс істейді.
1.2. Бракераждық комиссия мектеп директорының бұйрығымен оқу жылына тағайындалады.
1.3. Бракераж комиссиясын тағайындау-филиал асханасының жұмысына тұрақты бақылауды қамтамасыз ету.
1.4. Бракераж комиссиясы өз қызметінде "Білім беру объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидермиологиялық талаптар" санитариялық қағидаларының (бұдан әрі - қағидалар),"қоғамдық тамақтану объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидермиологиялық талаптар" санитариялық қағидаларының талаптарын, рецептуралар жинағын, технологиялық карталарды және осы Ережені басшылыққа алады.
1.5. Бракераждық комиссияның құрамына директордың тәрбие жұмысы жөніндегі орынбасары, филиалдың медицина қызметкері, асхана әкімшісі және құрамында үш адамнан тұратын ата-аналар комитетінің өкілдері кіреді (санитарлық киім, медициналық кітапшалар болған жағдайда, тағам сапасын бағалау критерийлерін білгенде және медициналық көрсеткіштер бойынша шектеулері жоқ).
1.6. Бракераждық комиссия мүшелерінің саны төрт адамнан кем болмауы тиіс.
1.7. Комиссияны тағайындау кезінде оның құрамын жыл сайын жаңарту қағидаты сақталады.
1.8. Бракераждық комиссия мезгіл-мезгіл (тоқсанына 1 рет) директор жанындағы кеңестерде асхана жұмысын бақылауды жүзеге асыру жөніндегі жұмыс туралы есеп береді.
Есепті директордың тәрбие жұмысы жөніндегі орынбасары жасайды, Комиссия мүшелерінің қолы қойылады.
Бұл есеп бракераж комиссиясының құрамына кіретін ата-аналар комитетінің өкілдері арқылы оқушылардың ата-аналарына жеткізіледі.
1.9. Бракераж нәтижесі дайын өнімнің сапасын бақылау журналында тіркеледі.
1.10. Бракераждық комиссия толық құрамда аптасына бір рет жұмыс істейді, басқа уақытта Филиалдың диеталық бикесі дайын тағамдардың сапасын органолептикалық бағалауды жүргізеді, бракераждық журналға жазба енгізеді,
1.11. Бракераж журналында тағамның дайындалған күні мен сағаты, тағамның атауы, бракеражды алу уақыты, органолептикалық бағалау нәтижелері және тағамның дайындық дәрежесі, тағамды сатуға рұқсат көрсетіледі.
1.12. Бракераж журналы нөмірленуі, тігілуі және мекеменің мөрімен бекітілуі тиіс; бракераж журналы асхана әкімшісінде сақталады.
2. Бракераждық комиссияның міндеттері.
2.1. Мектептің бракераж комиссиясы:
- тамақ өнімдерін тасымалдау, жеткізу және түсіру кезінде санитарлық-гигиеналық нормалардың сақталуын бақылауды жүзеге асырады;
- ас блогының (қойма және басқа да үй-жайларды қоса алғанда) және тамақтану залының санитарлық жағдайын, ыдыс-аяқты жинау сапасы мен сапасын, жай-күйін және жуылуын бақылауды жүзеге асырады;
- күн сайын ас мәзірінің дұрыс жасалуын қадағалайды;
- ас блогындағы жұмыстың ұйымдастырылуын бақылайды;
- түсетін шикізатты қабылдауды, сақтау шарттарын, өткізу, пайдалану мерзімдерін, аспаздық өңдеуді, тамақ өнімдерін дайындау технологиясын бақылауды жүзеге асырады;
- негізгі тамақ заттарындағы оқушылардың физиологиялық қажеттіліктеріне тамақтың сәйкестігін тексереді;
- ас блогы қызметкерлерінің жеке гигиена ережелерін сақтауын бақылайды;
- негізгі азық-түліктерді салу кезінде мезгіл-мезгіл қатысады, тағамның шығуын тексереді;
- дайын тамақтың органолептикалық бағасын жүргізеді, яғни оның түсін, иісін, дәмін, конситенциясын, қаттылығын, шырынын және т. б. анықтайды;
- дайындалған тамақтану көлемінің бір реттік порция көлеміне және балалар санына сәйкестігін тексереді.
3. Бракераждық комиссияның құқықтары.
Бракераждық комиссия:
3.1. Ыдыста таңбалаудың болуын бақылау;
3.2. Тәуліктік сынаманың болуын бақылау;
3.3. Тамақ дайындау процесінің технологиялық карталарға сәйкестігін тексеру;
3.4. Келіп түсетін өнімнің санын тексеру;
3.5. Он күндік мәзірдің әртүрлілігін және сақталуын бақылау;
3.6. Тамақ өнімдерін сақтау ережелерінің сақталуын тексеру;
3.7. Әкімшіліктің қарауына тамақтану сапасын жақсарту және қызмет көрсету мәдениетін арттыру жөнінде ұсыныстар енгізу;
3.8. Тамақты дайындау технологиясының өзгеруіне байланысты ауыстыруды қажет ететін тағамдарды таратуға жол бермеу;
3.9. Тиісті құжаттары жоқ қызметкерлерді жұмысқа жібермеу (санитарлық кітапшалар, дипломдар, сертификаттар және т.б.);
3.10. Бракераждық комиссия мүшесінің ерекше пікірге құқығы бар, ол директордың назарына жазбаша түрде жеткізіледі, бракераждық комиссияның есебінде көрсетіледі. Мұндай пікір бракераждық комиссия мүшелерінің көпшілігінің шешімімен келіспеген жағдайда ресімделеді.






]]>
БРАКЕРАЖ комисиясының жұмысы туралы жалпы ережелер.📌📌📌📌📌📌📌📌
1. Жалпы ережесі✅✅✅✅✅✅✅✅
1.1. Білім беру мекемесінде тамақ дайындау және тарату кезінде жеткізілетін өнімдердің сапасын және санитарлық-гигиеналық талаптарды сақтауды бақылауды жүзеге асыру мақсатында бракераждық комиссия құрылады және жұмыс істейді.
1.2. Бракераждық комиссия мектеп директорының бұйрығымен оқу жылына тағайындалады.
1.3. Бракераж комиссиясын тағайындау-филиал асханасының жұмысына тұрақты бақылауды қамтамасыз ету.
1.4. Бракераж комиссиясы өз қызметінде "Білім беру объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидермиологиялық талаптар" санитариялық қағидаларының (бұдан әрі - қағидалар),"қоғамдық тамақтану объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидермиологиялық талаптар" санитариялық қағидаларының талаптарын, рецептуралар жинағын, технологиялық карталарды және осы Ережені басшылыққа алады.
1.5. Бракераждық комиссияның құрамына директордың тәрбие жұмысы жөніндегі орынбасары, филиалдың медицина қызметкері, асхана әкімшісі және құрамында үш адамнан тұратын ата-аналар комитетінің өкілдері кіреді (санитарлық киім, медициналық кітапшалар болған жағдайда, тағам сапасын бағалау критерийлерін білгенде және медициналық көрсеткіштер бойынша шектеулері жоқ).
1.6. Бракераждық комиссия мүшелерінің саны төрт адамнан кем болмауы тиіс.
1.7. Комиссияны тағайындау кезінде оның құрамын жыл сайын жаңарту қағидаты сақталады.
1.8. Бракераждық комиссия мезгіл-мезгіл (тоқсанына 1 рет) директор жанындағы кеңестерде асхана жұмысын бақылауды жүзеге асыру жөніндегі жұмыс туралы есеп береді.
Есепті директордың тәрбие жұмысы жөніндегі орынбасары жасайды, Комиссия мүшелерінің қолы қойылады.
Бұл есеп бракераж комиссиясының құрамына кіретін ата-аналар комитетінің өкілдері арқылы оқушылардың ата-аналарына жеткізіледі.
1.9. Бракераж нәтижесі дайын өнімнің сапасын бақылау журналында тіркеледі.
1.10. Бракераждық комиссия толық құрамда аптасына бір рет жұмыс істейді, басқа уақытта Филиалдың диеталық бикесі дайын тағамдардың сапасын органолептикалық бағалауды жүргізеді, бракераждық журналға жазба енгізеді,
1.11. Бракераж журналында тағамның дайындалған күні мен сағаты, тағамның атауы, бракеражды алу уақыты, органолептикалық бағалау нәтижелері және тағамның дайындық дәрежесі, тағамды сатуға рұқсат көрсетіледі.
1.12. Бракераж журналы нөмірленуі, тігілуі және мекеменің мөрімен бекітілуі тиіс; бракераж журналы асхана әкімшісінде сақталады.
2. Бракераждық комиссияның міндеттері.
2.1. Мектептің бракераж комиссиясы:
- тамақ өнімдерін тасымалдау, жеткізу және түсіру кезінде санитарлық-гигиеналық нормалардың сақталуын бақылауды жүзеге асырады;
- ас блогының (қойма және басқа да үй-жайларды қоса алғанда) және тамақтану залының санитарлық жағдайын, ыдыс-аяқты жинау сапасы мен сапасын, жай-күйін және жуылуын бақылауды жүзеге асырады;
- күн сайын ас мәзірінің дұрыс жасалуын қадағалайды;
- ас блогындағы жұмыстың ұйымдастырылуын бақылайды;
- түсетін шикізатты қабылдауды, сақтау шарттарын, өткізу, пайдалану мерзімдерін, аспаздық өңдеуді, тамақ өнімдерін дайындау технологиясын бақылауды жүзеге асырады;
- негізгі тамақ заттарындағы оқушылардың физиологиялық қажеттіліктеріне тамақтың сәйкестігін тексереді;
- ас блогы қызметкерлерінің жеке гигиена ережелерін сақтауын бақылайды;
- негізгі азық-түліктерді салу кезінде мезгіл-мезгіл қатысады, тағамның шығуын тексереді;
- дайын тамақтың органолептикалық бағасын жүргізеді, яғни оның түсін, иісін, дәмін, конситенциясын, қаттылығын, шырынын және т. б. анықтайды;
- дайындалған тамақтану көлемінің бір реттік порция көлеміне және балалар санына сәйкестігін тексереді.
3. Бракераждық комиссияның құқықтары.
Бракераждық комиссия:
3.1. Ыдыста таңбалаудың болуын бақылау;
3.2. Тәуліктік сынаманың болуын бақылау;
3.3. Тамақ дайындау процесінің технологиялық карталарға сәйкестігін тексеру;
3.4. Келіп түсетін өнімнің санын тексеру;
3.5. Он күндік мәзірдің әртүрлілігін және сақталуын бақылау;
3.6. Тамақ өнімдерін сақтау ережелерінің сақталуын тексеру;
3.7. Әкімшіліктің қарауына тамақтану сапасын жақсарту және қызмет көрсету мәдениетін арттыру жөнінде ұсыныстар енгізу;
3.8. Тамақты дайындау технологиясының өзгеруіне байланысты ауыстыруды қажет ететін тағамдарды таратуға жол бермеу;
3.9. Тиісті құжаттары жоқ қызметкерлерді жұмысқа жібермеу (санитарлық кітапшалар, дипломдар, сертификаттар және т.б.);
3.10. Бракераждық комиссия мүшесінің ерекше пікірге құқығы бар, ол директордың назарына жазбаша түрде жеткізіледі, бракераждық комиссияның есебінде көрсетіледі. Мұндай пікір бракераждық комиссия мүшелерінің көпшілігінің шешімімен келіспеген жағдайда ресімделеді.БРАКЕРАЖ комисиясының жұмысы туралы жалпы ережелер.📌📌📌📌📌📌📌📌
1. Жалпы ережесі✅✅✅✅✅✅✅✅
1.1. Білім беру мекемесінде тамақ дайындау және тарату кезінде жеткізілетін өнімдердің сапасын және санитарлық-гигиеналық талаптарды сақтауды бақылауды жүзеге асыру мақсатында бракераждық комиссия құрылады және жұмыс істейді.
1.2. Бракераждық комиссия мектеп директорының бұйрығымен оқу жылына тағайындалады.
1.3. Бракераж комиссиясын тағайындау-филиал асханасының жұмысына тұрақты бақылауды қамтамасыз ету.
1.4. Бракераж комиссиясы өз қызметінде "Білім беру объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидермиологиялық талаптар" санитариялық қағидаларының (бұдан әрі - қағидалар),"қоғамдық тамақтану объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидермиологиялық талаптар" санитариялық қағидаларының талаптарын, рецептуралар жинағын, технологиялық карталарды және осы Ережені басшылыққа алады.
1.5. Бракераждық комиссияның құрамына директордың тәрбие жұмысы жөніндегі орынбасары, филиалдың медицина қызметкері, асхана әкімшісі және құрамында үш адамнан тұратын ата-аналар комитетінің өкілдері кіреді (санитарлық киім, медициналық кітапшалар болған жағдайда, тағам сапасын бағалау критерийлерін білгенде және медициналық көрсеткіштер бойынша шектеулері жоқ).
1.6. Бракераждық комиссия мүшелерінің саны төрт адамнан кем болмауы тиіс.
1.7. Комиссияны тағайындау кезінде оның құрамын жыл сайын жаңарту қағидаты сақталады.
1.8. Бракераждық комиссия мезгіл-мезгіл (тоқсанына 1 рет) директор жанындағы кеңестерде асхана жұмысын бақылауды жүзеге асыру жөніндегі жұмыс туралы есеп береді.
Есепті директордың тәрбие жұмысы жөніндегі орынбасары жасайды, Комиссия мүшелерінің қолы қойылады.
Бұл есеп бракераж комиссиясының құрамына кіретін ата-аналар комитетінің өкілдері арқылы оқушылардың ата-аналарына жеткізіледі.
1.9. Бракераж нәтижесі дайын өнімнің сапасын бақылау журналында тіркеледі.
1.10. Бракераждық комиссия толық құрамда аптасына бір рет жұмыс істейді, басқа уақытта Филиалдың диеталық бикесі дайын тағамдардың сапасын органолептикалық бағалауды жүргізеді, бракераждық журналға жазба енгізеді,
1.11. Бракераж журналында тағамның дайындалған күні мен сағаты, тағамның атауы, бракеражды алу уақыты, органолептикалық бағалау нәтижелері және тағамның дайындық дәрежесі, тағамды сатуға рұқсат көрсетіледі.
1.12. Бракераж журналы нөмірленуі, тігілуі және мекеменің мөрімен бекітілуі тиіс; бракераж журналы асхана әкімшісінде сақталады.
2. Бракераждық комиссияның міндеттері.
2.1. Мектептің бракераж комиссиясы:
- тамақ өнімдерін тасымалдау, жеткізу және түсіру кезінде санитарлық-гигиеналық нормалардың сақталуын бақылауды жүзеге асырады;
- ас блогының (қойма және басқа да үй-жайларды қоса алғанда) және тамақтану залының санитарлық жағдайын, ыдыс-аяқты жинау сапасы мен сапасын, жай-күйін және жуылуын бақылауды жүзеге асырады;
- күн сайын ас мәзірінің дұрыс жасалуын қадағалайды;
- ас блогындағы жұмыстың ұйымдастырылуын бақылайды;
- түсетін шикізатты қабылдауды, сақтау шарттарын, өткізу, пайдалану мерзімдерін, аспаздық өңдеуді, тамақ өнімдерін дайындау технологиясын бақылауды жүзеге асырады;
- негізгі тамақ заттарындағы оқушылардың физиологиялық қажеттіліктеріне тамақтың сәйкестігін тексереді;
- ас блогы қызметкерлерінің жеке гигиена ережелерін сақтауын бақылайды;
- негізгі азық-түліктерді салу кезінде мезгіл-мезгіл қатысады, тағамның шығуын тексереді;
- дайын тамақтың органолептикалық бағасын жүргізеді, яғни оның түсін, иісін, дәмін, конситенциясын, қаттылығын, шырынын және т. б. анықтайды;
- дайындалған тамақтану көлемінің бір реттік порция көлеміне және балалар санына сәйкестігін тексереді.
3. Бракераждық комиссияның құқықтары.
Бракераждық комиссия:
3.1. Ыдыста таңбалаудың болуын бақылау;
3.2. Тәуліктік сынаманың болуын бақылау;
3.3. Тамақ дайындау процесінің технологиялық карталарға сәйкестігін тексеру;
3.4. Келіп түсетін өнімнің санын тексеру;
3.5. Он күндік мәзірдің әртүрлілігін және сақталуын бақылау;
3.6. Тамақ өнімдерін сақтау ережелерінің сақталуын тексеру;
3.7. Әкімшіліктің қарауына тамақтану сапасын жақсарту және қызмет көрсету мәдениетін арттыру жөнінде ұсыныстар енгізу;
3.8. Тамақты дайындау технологиясының өзгеруіне байланысты ауыстыруды қажет ететін тағамдарды таратуға жол бермеу;
3.9. Тиісті құжаттары жоқ қызметкерлерді жұмысқа жібермеу (санитарлық кітапшалар, дипломдар, сертификаттар және т.б.);
3.10. Бракераждық комиссия мүшесінің ерекше пікірге құқығы бар, ол директордың назарына жазбаша түрде жеткізіледі, бракераждық комиссияның есебінде көрсетіледі. Мұндай пікір бракераждық комиссия мүшелерінің көпшілігінің шешімімен келіспеген жағдайда ресімделеді.






]]>
admin Thu, 04 Dec 2025 11:26:00 +0600
«Өмірде шектеу жоқ» тақырыбында тренинг жүргізілді. http://66.shymkent-mektebi.kz/o-detskom-sade/psiholog-kabinet/849-mrde-shekteu-zho-tayrybynda-trening-zhrgzld.html http://66.shymkent-mektebi.kz/o-detskom-sade/psiholog-kabinet/849-mrde-shekteu-zho-tayrybynda-trening-zhrgzld.html Шымкент қаласы білім басқармасына қарасты N66 "Қазығұрт " жалпы орта білім беретін мектебінің 2025-2026 оқу жылының жұмыс жоспарына сәйкес ,  аутоагрессияның алдын алу бойынша 8 А сынып оқушыларымен  «Өмірде шектеу жоқ» тақырыбында тренинг жүргізілді.
Мақсаты: 
Оқушылар бойындағы агрессия деңгейін төмендету; 
•өзін - өзі бағалауын қалыптастыру; 
• өзіне деген сенімділігін арттыру;
Педагог психолог Сыгаева Динара


]]>
Шымкент қаласы білім басқармасына қарасты N66 "Қазығұрт " жалпы орта білім беретін мектебінің 2025-2026 оқу жылының жұмыс жоспарына сәйкес ,  аутоагрессияның алдын алу бойынша 8 А сынып оқушыларымен  «Өмірде шектеу жоқ» тақырыбында тренинг жүргізілді.
Мақсаты: 
Оқушылар бойындағы агрессия деңгейін төмендету; 
•өзін - өзі бағалауын қалыптастыру; 
• өзіне деген сенімділігін арттыру;
Педагог психолог Сыгаева Динара


]]>
admin Thu, 04 Dec 2025 10:36:34 +0600
«Сақтар туралы тарихи мәліметтер» тақырыбында ашық сабақ http://66.shymkent-mektebi.kz/main/851-satar-turaly-tarihi-mlmetter-tayrybynda-ashy-saba.html http://66.shymkent-mektebi.kz/main/851-satar-turaly-tarihi-mlmetter-tayrybynda-ashy-saba.html
Шымкент қаласы білім басқармасына қарасты №66 «Қазығұрт» жалпы орта білім беретін мектебінде 2025-2026 оқу жылының  жұмыс жоспарына сәйкес тарих-география апталығының  жоспары бойынша
3.12.2025ж  Чигимбаева Алия Сафарбековна 5 «Б» сыныбында Қазақстан тарихы пәнінен «Сақтар туралы тарихи мәліметтер» тақырыбында ашық сабақ көрсетті.
Сабақтың мақсаты: Сақ тайпаларының мекендеген аумағын картадан анықтау және мемлекеттік бірлестіктердің ерекшеліктерін түсіндіру.
   «Адал Азамат» біртұтас бағдарламасының негізінде жасанды интеллект Hey-gen платформасында жасалған видео арқылы оқушыларға Желтоқсан айындағы құндылықтарды насихаттай отырып, ынтымақта, ұйымшылдықта, ауызбіршілікте сабақтағы тапсырмаларды бірлесе отырып орындауда сәттілік тілеп, сыныпта жағымды ахуал орнатумен басталды. Өткен сабақты  қайталау мақсатында«Миға шабуыл» әдісі арқылы «power point» платформасында жүргізілді. Мұғалім оқушыларды 3 топқа біріктіріп, жаңа сабақтың тақырыбын ашу мақсатында Блиц сұрақтар арқылы жаңа тақырыппен байланыстырды.  Мұғалім, жаңа сабақты түсіндіріп, "Сақтар туралы" videogeneratory" платформасында жасалған қысқаша бейнеролик көріп ю, оқушылар сақтар туралы мәліметтермен танысты. "Жылжымалы карта" әдісі арқылы оқушыларға жеке жұмыс берілді. 
"Венн диаграммасы" арқылы оқушыларға жұптық жұмыс жүргізілді. "Деректерді сөйлету" әдісі арқылы топтарға тапсырмалар беріліп, 3 топтың оқушылары постер қорғады.  «Кім жылдам?» викториналық ойыны арқылы "wordwoll"  платформасында  жасалған сұрақтарға  оқушылар жауап бере отырып,  қызықты ойын арқылы сабақты қорытындылады, 
Кері байланыс "Power point"платформасында  арқылы сабаққа кері байланыс жасалды. Әрбір берілген тапсырмаларға жауап беріп отырған оқушылар бағалау парағында бағаланып отырды.
Үйге тапсырма: "Сақтар туралы" оқу, қосымша мәліметтер іздену берілді.











]]>
Шымкент қаласы білім басқармасына қарасты №66 «Қазығұрт» жалпы орта білім беретін мектебінде 2025-2026 оқу жылының  жұмыс жоспарына сәйкес тарих-география апталығының  жоспары бойынша
3.12.2025ж  Чигимбаева Алия Сафарбековна 5 «Б» сыныбында Қазақстан тарихы пәнінен «Сақтар туралы тарихи мәліметтер» тақырыбында ашық сабақ көрсетті.
Сабақтың мақсаты: Сақ тайпаларының мекендеген аумағын картадан анықтау және мемлекеттік бірлестіктердің ерекшеліктерін түсіндіру.
   «Адал Азамат» біртұтас бағдарламасының негізінде жасанды интеллект Hey-gen платформасында жасалған видео арқылы оқушыларға Желтоқсан айындағы құндылықтарды насихаттай отырып, ынтымақта, ұйымшылдықта, ауызбіршілікте сабақтағы тапсырмаларды бірлесе отырып орындауда сәттілік тілеп, сыныпта жағымды ахуал орнатумен басталды. Өткен сабақты  қайталау мақсатында«Миға шабуыл» әдісі арқылы «power point» платформасында жүргізілді. Мұғалім оқушыларды 3 топқа біріктіріп, жаңа сабақтың тақырыбын ашу мақсатында Блиц сұрақтар арқылы жаңа тақырыппен байланыстырды.  Мұғалім, жаңа сабақты түсіндіріп, "Сақтар туралы" videogeneratory" платформасында жасалған қысқаша бейнеролик көріп ю, оқушылар сақтар туралы мәліметтермен танысты. "Жылжымалы карта" әдісі арқылы оқушыларға жеке жұмыс берілді. 
"Венн диаграммасы" арқылы оқушыларға жұптық жұмыс жүргізілді. "Деректерді сөйлету" әдісі арқылы топтарға тапсырмалар беріліп, 3 топтың оқушылары постер қорғады.  «Кім жылдам?» викториналық ойыны арқылы "wordwoll"  платформасында  жасалған сұрақтарға  оқушылар жауап бере отырып,  қызықты ойын арқылы сабақты қорытындылады, 
Кері байланыс "Power point"платформасында  арқылы сабаққа кері байланыс жасалды. Әрбір берілген тапсырмаларға жауап беріп отырған оқушылар бағалау парағында бағаланып отырды.
Үйге тапсырма: "Сақтар туралы" оқу, қосымша мәліметтер іздену берілді.











]]>
admin Wed, 03 Dec 2025 12:12:16 +0600
АС – АДАМНЫҢ АРҚАУЫ http://66.shymkent-mektebi.kz/pitanie/848-as-adamny-arauy.html http://66.shymkent-mektebi.kz/pitanie/848-as-adamny-arauy.html Шымкент қаласы білім басқармасына қарасты №66 «Қазығұрт» жалпы орта білім беретін мектебінде оқушылардың денсаулығын нығайту мақсатында дұрыс тамақтануға ерекше көңіл бөлінеді.
👩‍🍳 Балаларға күн сайын сапалы да құнарлы ас мәзіріне сай, бір реттік ыстық тамақ өз уақытында беріледі.
✨ Мақсатымыз – жас ұрпақтың денсаулығын қорғау, салауатты өмір салтын қалыптастыру.
Дұрыс тамақтану – мықты денсаулықтың кепілі!



]]>
Шымкент қаласы білім басқармасына қарасты №66 «Қазығұрт» жалпы орта білім беретін мектебінде оқушылардың денсаулығын нығайту мақсатында дұрыс тамақтануға ерекше көңіл бөлінеді.
👩‍🍳 Балаларға күн сайын сапалы да құнарлы ас мәзіріне сай, бір реттік ыстық тамақ өз уақытында беріледі.
✨ Мақсатымыз – жас ұрпақтың денсаулығын қорғау, салауатты өмір салтын қалыптастыру.
Дұрыс тамақтану – мықты денсаулықтың кепілі!



]]>
admin Wed, 03 Dec 2025 10:29:17 +0600
АС – АДАМНЫҢ АРҚАУЫ http://66.shymkent-mektebi.kz/pitanie/847-as-adamny-arauy.html http://66.shymkent-mektebi.kz/pitanie/847-as-adamny-arauy.html Шымкент қаласы білім басқармасына қарасты №66 «Қазығұрт» жалпы орта білім беретін мектебінде оқушылардың денсаулығын нығайту мақсатында дұрыс тамақтануға ерекше көңіл бөлінеді.
👩‍🍳 Балаларға күн сайын сапалы да құнарлы ас мәзіріне сай, бір реттік ыстық тамақ өз уақытында беріледі.
✨ Мақсатымыз – жас ұрпақтың денсаулығын қорғау, салауатты өмір салтын қалыптастыру.
Дұрыс тамақтану – мықты денсаулықтың кепілі!



]]>
Шымкент қаласы білім басқармасына қарасты №66 «Қазығұрт» жалпы орта білім беретін мектебінде оқушылардың денсаулығын нығайту мақсатында дұрыс тамақтануға ерекше көңіл бөлінеді.
👩‍🍳 Балаларға күн сайын сапалы да құнарлы ас мәзіріне сай, бір реттік ыстық тамақ өз уақытында беріледі.
✨ Мақсатымыз – жас ұрпақтың денсаулығын қорғау, салауатты өмір салтын қалыптастыру.
Дұрыс тамақтану – мықты денсаулықтың кепілі!



]]>
admin Tue, 02 Dec 2025 10:25:52 +0600
Тарих -география онкүндігінің ашылу салтанаты «Тәуелсіздікке тағзым: тарихи жады мен ұлттық сана» тақырыбында өткізілді . http://66.shymkent-mektebi.kz/main/846-tarih-geografija-onkndgn-ashylu-saltanaty-tuelszdkke-tazym-tarihi-zhady-men-ltty-sana-tayrybynda-tkzld-.html http://66.shymkent-mektebi.kz/main/846-tarih-geografija-onkndgn-ashylu-saltanaty-tuelszdkke-tazym-tarihi-zhady-men-ltty-sana-tayrybynda-tkzld-.html Шымкент қаласы білім басқармасына қарасты N66"Қазығұрт " жалпы орта білім беретін мектебінде 2025-2026 оқу жылының жұмыс жоспарына сәйкес, 2025 жылы 1 желтоқсан күні тарих -география онкүндігінің  ашылу салтанаты «Тәуелсіздікке тағзым: тарихи жады мен ұлттық сана» тақырыбында өткізілді .
Мақсаты: «Адал азамат» бірыңғай тәрбие бағдарламасының түйінді 
құндылықтарын пән мазмұнына кіріктіре оқыту, оқушылардың пәнге деген қызығушылығын арттыру, олардың болашақ мамандығын саналы түрде таңдауға, зияткерлік және шығармашылық қабілеттерін дамыту, пән мұғалімдерінің кәсіби әдістемелік шеберлігін жетілдіру, сапалы білім беру үдерісін қалыптастыруға ықпал ету.




]]>
Шымкент қаласы білім басқармасына қарасты N66"Қазығұрт " жалпы орта білім беретін мектебінде 2025-2026 оқу жылының жұмыс жоспарына сәйкес, 2025 жылы 1 желтоқсан күні тарих -география онкүндігінің  ашылу салтанаты «Тәуелсіздікке тағзым: тарихи жады мен ұлттық сана» тақырыбында өткізілді .
Мақсаты: «Адал азамат» бірыңғай тәрбие бағдарламасының түйінді 
құндылықтарын пән мазмұнына кіріктіре оқыту, оқушылардың пәнге деген қызығушылығын арттыру, олардың болашақ мамандығын саналы түрде таңдауға, зияткерлік және шығармашылық қабілеттерін дамыту, пән мұғалімдерінің кәсіби әдістемелік шеберлігін жетілдіру, сапалы білім беру үдерісін қалыптастыруға ықпал ету.




]]>
admin Mon, 01 Dec 2025 15:13:57 +0600
АС – АДАМНЫҢ АРҚАУЫ http://66.shymkent-mektebi.kz/pitanie/845-as-adamny-arauy.html http://66.shymkent-mektebi.kz/pitanie/845-as-adamny-arauy.html Шымкент қаласы білім басқармасына қарасты №66 «Қазығұрт» жалпы орта білім беретін мектебінде оқушылардың денсаулығын нығайту мақсатында дұрыс тамақтануға ерекше көңіл бөлінеді.
👩‍🍳 Балаларға күн сайын сапалы да құнарлы ас мәзіріне сай, бір реттік ыстық тамақ өз уақытында беріледі.
✨ Мақсатымыз – жас ұрпақтың денсаулығын қорғау, салауатты өмір салтын қалыптастыру.
Дұрыс тамақтану – мықты денсаулықтың кепілі!


]]>
Шымкент қаласы білім басқармасына қарасты №66 «Қазығұрт» жалпы орта білім беретін мектебінде оқушылардың денсаулығын нығайту мақсатында дұрыс тамақтануға ерекше көңіл бөлінеді.
👩‍🍳 Балаларға күн сайын сапалы да құнарлы ас мәзіріне сай, бір реттік ыстық тамақ өз уақытында беріледі.
✨ Мақсатымыз – жас ұрпақтың денсаулығын қорғау, салауатты өмір салтын қалыптастыру.
Дұрыс тамақтану – мықты денсаулықтың кепілі!


]]>
admin Mon, 01 Dec 2025 13:53:57 +0600
АС – АДАМНЫҢ АРҚАУЫ http://66.shymkent-mektebi.kz/pitanie/844-as-adamny-arauy.html http://66.shymkent-mektebi.kz/pitanie/844-as-adamny-arauy.html Шымкент қаласы білім басқармасына қарасты №66 «Қазығұрт» жалпы орта білім беретін мектебінде оқушылардың денсаулығын нығайту мақсатында дұрыс тамақтануға ерекше көңіл бөлінеді.
 Балаларға күн сайын сапалы да құнарлы ас мәзіріне сай, бір реттік ыстық тамақ өз уақытында беріледі.
 Мақсатымыз – жас ұрпақтың денсаулығын қорғау, салауатты өмір салтын қалыптастыру.
Дұрыс тамақтану – мықты денсаулықтың кепілі!


]]>
Шымкент қаласы білім басқармасына қарасты №66 «Қазығұрт» жалпы орта білім беретін мектебінде оқушылардың денсаулығын нығайту мақсатында дұрыс тамақтануға ерекше көңіл бөлінеді.
 Балаларға күн сайын сапалы да құнарлы ас мәзіріне сай, бір реттік ыстық тамақ өз уақытында беріледі.
 Мақсатымыз – жас ұрпақтың денсаулығын қорғау, салауатты өмір салтын қалыптастыру.
Дұрыс тамақтану – мықты денсаулықтың кепілі!


]]>
admin Fri, 28 Nov 2025 11:57:40 +0600
АС – АДАМНЫҢ АРҚАУЫ http://66.shymkent-mektebi.kz/pitanie/843-as-adamny-arauy.html http://66.shymkent-mektebi.kz/pitanie/843-as-adamny-arauy.html АС – АДАМНЫҢ АРҚАУЫ
Шымкент қаласы білім басқармасына қарасты №66 «Қазығұрт» жалпы орта білім беретін мектебінде оқушылардың денсаулығын нығайту мақсатында дұрыс тамақтануға ерекше көңіл бөлінеді.
👩‍🍳 Балаларға күн сайын сапалы да құнарлы ас мәзіріне сай, бір реттік ыстық тамақ өз уақытында беріледі.
✨ Мақсатымыз – жас ұрпақтың денсаулығын қорғау, салауатты өмір салтын қалыптастыру.
Дұрыс тамақтану – мықты денсаулықтың кепілі!


]]>
АС – АДАМНЫҢ АРҚАУЫ
Шымкент қаласы білім басқармасына қарасты №66 «Қазығұрт» жалпы орта білім беретін мектебінде оқушылардың денсаулығын нығайту мақсатында дұрыс тамақтануға ерекше көңіл бөлінеді.
👩‍🍳 Балаларға күн сайын сапалы да құнарлы ас мәзіріне сай, бір реттік ыстық тамақ өз уақытында беріледі.
✨ Мақсатымыз – жас ұрпақтың денсаулығын қорғау, салауатты өмір салтын қалыптастыру.
Дұрыс тамақтану – мықты денсаулықтың кепілі!


]]>
admin Thu, 27 Nov 2025 11:29:24 +0600
АС – АДАМНЫҢ АРҚАУЫ http://66.shymkent-mektebi.kz/pitanie/842-as-adamny-arauy.html http://66.shymkent-mektebi.kz/pitanie/842-as-adamny-arauy.html Шымкент қаласы білім басқармасына қарасты №66 «Қазығұрт» жалпы орта білім беретін мектебінде оқушылардың денсаулығын нығайту мақсатында дұрыс тамақтануға ерекше көңіл бөлінеді.
👩‍🍳 Балаларға күн сайын сапалы да құнарлы ас мәзіріне сай, бір реттік ыстық тамақ өз уақытында беріледі.
✨ Мақсатымыз – жас ұрпақтың денсаулығын қорғау, салауатты өмір салтын қалыптастыру.
Дұрыс тамақтану – мықты денсаулықтың кепілі!



]]>
Шымкент қаласы білім басқармасына қарасты №66 «Қазығұрт» жалпы орта білім беретін мектебінде оқушылардың денсаулығын нығайту мақсатында дұрыс тамақтануға ерекше көңіл бөлінеді.
👩‍🍳 Балаларға күн сайын сапалы да құнарлы ас мәзіріне сай, бір реттік ыстық тамақ өз уақытында беріледі.
✨ Мақсатымыз – жас ұрпақтың денсаулығын қорғау, салауатты өмір салтын қалыптастыру.
Дұрыс тамақтану – мықты денсаулықтың кепілі!



]]>
admin Wed, 26 Nov 2025 12:30:03 +0600